Buradasınız:

Lazer Epilasyon Hakkında Merak Edilenler...

Lazer Epilasyon Hakkında Merak Edilenler...

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin, lazer ışığı kullanılarak yok edilmesidir. cilde uygulanan lazer ışığı kıl kökündeki pigmentlere nüfuz eder, ısıya dönüşerek kıl kökünü tekrar büyüyemeyecek şekilde tahrip eder.

* Adınız Soyadınız : * Arkadaşınızın Adı Soyadı :
* Mail Adresiniz : * Arkadaşınızın Mail Adresi :
Mesajınız
loading

Hangi vücut bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir?
Hemen hemen vücudun bütün bölgelerine lazer epilasyon uygulaması yapılabilmektedir. Sadece göz kapaklarına uygulama yapılmaz çünkü cilt burada çok incedir ve göz lazerden etkilenebilir.

Büyük bölgelere hatta tüm vücuda tek seansta lazer epilasyon uygulanabilirmi?
Evet. Kıl diplerine tek tek uygulama yapılan elektrolizden farklı olarak her atışta birçok kıl kökü tahrip edilmektedir ve bu nedenle de uygulama süresi çok daha kısa sürmektedir.

Her tondaki cilde lazer epilasyon uygulanabilmekte midir?
Lazer epilasyon uygulaması için en uygun aday açık cilt rengine sahip olup tüyleri de koyu renk olanlardır. Lazer ışığı, cilde herhangi bir zarar vermeden geçip sadece kıl kökünü tahrip ettiğinden hassas ciltlere de uygulama yapılabilmektedir.

Lazer epilasyonun güvenliliği kesinmidir?
Evet, lazer enerjisi belirli bir dalga boyundaki ışındır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl kökünü etkileyen bu ışın demeti vücutta herhangi bir artık madde bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta artık olarak radyasyon bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok doz alınırsa oluşan birikim neticesi risk doğurabilmektedir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık bulunmaz ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi de bulunmamaktadır. Bu neden ile (Amerikan FDA) tarafından yıllarca yapılan incelemeler sonucu zararsız ve epilasyon amaçlı kullanım için Alexandrite tipi onay almıştır.

Lazer epilasyon uygulamasına gelirken nelere dikkat edilmelidir?
Uygulamanın yapılacağı bölgede 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda gibi kökten alma yöntemleri kullanılmamalıdır. Ayrıca cilt tonunu belirgin koyulaştıracak şekilde güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır. Uygulamaya geleceğiniz günden 3 gün öncesine dek tüylerinizi vücut bölgelerinde jilet, yüz bölgenizde makas ile kısaltabilirsiniz.

Uygulama sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Uygulama sonrasında da cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalı ve bronzlaşmadan kaçınılmalıdır. Eğer güneşe çıkılacaksa mutlaka koruyucu krem kullanılmalıdır.Lazer ışını anajen (aktif) fazdaki kıl köklerini etkilemektedir. Tüm kıl kökleri aynı anda aktif olmazlar. Bu nedenle telojen (pasif) kökler, aktif döneme geldiklerinde bunlara da uygulama gerekecektir. Kalıcı bir sonuç ancak birkaç seans sonrasında elde edilmektedir. Fakat seanslara düzenli devam edildiği taktirde ilk seanstan sonra kıl sorunu yaşanmaz. Kılların kalınlığı ve sıklığı her kişide farklı olduğu için kesin bir seans sayısı tahmin etmek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir. Ortalama olarak çoğu kimselerde 6-8 seans kalıcı netice sağlamak için yeterli olmaktadır. Seans araları yüz bölgesi için 4-6 hafta vücut bölgeleri için 6-8 hafta kadardır.

Hassas ciltlere bir zararı var mıdır?
Hayır. Lazer ışığı, cilde bir zarar vermeden geçerek sadece kıl kökünü tahrip etmektedir.
Hormon sorunu yaşayanlarda da lazer epilasyon etkili midir?
Hormon bozukluklarında lazer epilasyon gayet etkilidir fakat daha fazla sayıda seans uygulanması gereksinimi bulunmaktadır. Önce hormon testleri ile sorun tanımlanır, gerekiyor ise ilaç tedavisine başlanır ve ilaç tedavisine başlanması ile birlikte lazer seanslarına da başlanabilir.

YAKLAŞAN EĞİTİMLER

E-BÜLTEN

Gelişmelerden haberdar olmak için mail adresinizi bırakabilirsiniz.

İptal Et Kayıt Ol

İLETİŞİM FORMU

Central Hospital hakkında şikayet, görüş ve önerilerinizi bildirebilirsiniz.

b
x
a
r
e
d
c

Bize Ulaşın 444 77 99

Kocayol Cd. Kozyatağı Sk. No.5
Kozyatağı 34742 İSTANBUL

Copyright © 2017 Central Hospital Kozyatağı
Her Hakkı Saklıdır.